Swanson Cranberry 180 kaps.

30,45

Owoce żurawiny zawierają szereg cennych witamin,soli mineralnych,licznych kwasów organicznych oraz związków takich jak:antocyjany,karotenoidy,garbniki,pektyny i polifenole.Żurawina stosowana jest przede wszystkim w przypadku infekcji układu moczowego.

Surowcem leczniczym są owoce żurawiny-mięsista,purpurowo-czerwona jagoda,bardzo kwaśna w smaku.Ze względu na intensywny smak który dla niektórych jest nie do przyjęcia,suplementy z żurawiną są łatwiejszą formą na dostarczenie wszystkich jej walorów zdrowotnych.

Żurawina zawiera proantocyjanidyny które sprawiają,że bakterie E.coli wypłukiwane są wraz z moczem i nie powodują stanów zapalnych pęcherza moczowego lub nerek.Żurawina nie tylko jest przydatna podczas leczenia dróg moczowych i zapalenia pęcherza moczowego ale również doskonale sprawdza się w ramach prewencji przed wystąpieniem infekcji.Pozytywny wpływ żurawiny na bakterie i infekcje przez nie wywołane ma miejsce również żołądek,gdzie żurawina uniemożliwia osadzanie się bakteriom.Dzięki swojemu składowi,żurawina wykazuje również aktywność przeciwutleniającą dzięki czemu pełni ona również funkcję ochronną organizmu.Wg. najnowszych doniesień żurawina może chronić przed rozwojem stwardnienia tętnic.

Witamina C jest witaminą rozpuszczalną w wodzie.Nadmiar witaminy C jest wydalany z moczem.Jest aktywatorem wielu enzymów i odgrywa ważną rolę w oddychaniu komórkowym.Ponadto kwas askorbinowy bierze udział w wielu reakcjach metabolicznych organizmu takich jak np. synteza i aktywacja adrenaliny,stymuluje produkcję kolagenu z którego jest produkowana tkanka łączna,karnityny oraz jako antyoksydant chroni ustrój przed szkodliwymi następstwami działania reaktywnych form tlenu.Dzięki właściwościom przeciwutleniającym witamina C pełni ochronną rolę w chorobach serca i naczyń krwionośnych.Bierze udział w procesie krwiotworzenia,a także jest aktywatorem różnych układów enzymatycznych i hormonów.Witamina C jest zalecana w przypadku rozmaitych infekcji ponieważ różnorakie funkcje immunologiczne są wspomagane właśnie przez kwas askorbinowy,co wyjaśnia obecność tej witaminy w śledzionie.Kwas askorbinowy zatem aktywizuje nasz system immunologiczny ,kontroluje stężenie cholesterolu we krwi-obniża stężenie frakcji LDL cholesterolu oraz trójglicerydów a podwyższenie frakcji HDL,zapobiega miażdzycy i chorobie wieńcowej,obniża też ciśnienie krwi.

Witamina E to przede wszystkim potężny antyutleniacz.Witamina E „wyłapuje”wolne rodniki przekształcając je w niegroźne substancje,które zostają wydalone z organizmu z moczem.

Inne zastosowane witaminy E w organizmie:

– zabezpiecza wielonienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenianiem

– jest niezbędna u mężczyzn do prawidłowej produkcji plemników,przez co wpływa na ich płodność

– może zmniejszać zawartość tłuszczu w wątrobie u osób ze stłuszczeniem wątroby

– odgrywa rolę w poprawie sztywności tętnic

– wpływa na wygląd i stan skóry-doskonale ją nwilża

– wzmacnia odporność organizmu u osób w podeszłym wieku

– pomaga w likwidowaniu tzw.plam starczych,czyli plam które powstają m.in. na dłoniach

SKŁADNIKI: Żurawina, otoczka kapsułki: żelatyna, olej sojowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, wosk pszczeli, nośnik: lecytyna sojowa, woda oczyszczona, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.

SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

Opis

Swanson Cranberry 180 kaps.

Swanson

Owoce żurawiny zawierają szereg cennych witamin,soli mineralnych,licznych kwasów organicznych oraz związków takich jak:antocyjany,karotenoidy,garbniki,pektyny i polifenole.Żurawina stosowana jest przede wszystkim w przypadku infekcji układu moczowego.

Surowcem leczniczym są owoce żurawiny-mięsista,purpurowo-czerwona jagoda,bardzo kwaśna w smaku.Ze względu na intensywny smak który dla niektórych jest nie do przyjęcia,suplementy z żurawiną są łatwiejszą formą na dostarczenie wszystkich jej walorów zdrowotnych.

Żurawina zawiera proantocyjanidyny które sprawiają,że bakterie E.coli wypłukiwane są wraz z moczem i nie powodują stanów zapalnych pęcherza moczowego lub nerek.Żurawina nie tylko jest przydatna podczas leczenia dróg moczowych i zapalenia pęcherza moczowego ale również doskonale sprawdza się w ramach prewencji przed wystąpieniem infekcji.Pozytywny wpływ żurawiny na bakterie i infekcje przez nie wywołane ma miejsce również żołądek,gdzie żurawina uniemożliwia osadzanie się bakteriom.Dzięki swojemu składowi,żurawina wykazuje również aktywność przeciwutleniającą dzięki czemu pełni ona również funkcję ochronną organizmu.Wg. najnowszych doniesień żurawina może chronić przed rozwojem stwardnienia tętnic.

Witamina C jest witaminą rozpuszczalną w wodzie.Nadmiar witaminy C jest wydalany z moczem.Jest aktywatorem wielu enzymów i odgrywa ważną rolę w oddychaniu komórkowym.Ponadto kwas askorbinowy bierze udział w wielu reakcjach metabolicznych organizmu takich jak np. synteza i aktywacja adrenaliny,stymuluje produkcję kolagenu z którego jest produkowana tkanka łączna,karnityny oraz jako antyoksydant chroni ustrój przed szkodliwymi następstwami działania reaktywnych form tlenu.Dzięki właściwościom przeciwutleniającym witamina C pełni ochronną rolę w chorobach serca i naczyń krwionośnych.Bierze udział w procesie krwiotworzenia,a także jest aktywatorem różnych układów enzymatycznych i hormonów.Witamina C jest zalecana w przypadku rozmaitych infekcji ponieważ różnorakie funkcje immunologiczne są wspomagane właśnie przez kwas askorbinowy,co wyjaśnia obecność tej witaminy w śledzionie.Kwas askorbinowy zatem aktywizuje nasz system immunologiczny ,kontroluje stężenie cholesterolu we krwi-obniża stężenie frakcji LDL cholesterolu oraz trójglicerydów a podwyższenie frakcji HDL,zapobiega miażdzycy i chorobie wieńcowej,obniża też ciśnienie krwi.

Witamina E to przede wszystkim potężny antyutleniacz.Witamina E „wyłapuje”wolne rodniki przekształcając je w niegroźne substancje,które zostają wydalone z organizmu z moczem.

Inne zastosowane witaminy E w organizmie:

– zabezpiecza wielonienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenianiem

– jest niezbędna u mężczyzn do prawidłowej produkcji plemników,przez co wpływa na ich płodność

– może zmniejszać zawartość tłuszczu w wątrobie u osób ze stłuszczeniem wątroby

– odgrywa rolę w poprawie sztywności tętnic

– wpływa na wygląd i stan skóry-doskonale ją nwilża

– wzmacnia odporność organizmu u osób w podeszłym wieku

– pomaga w likwidowaniu tzw.plam starczych,czyli plam które powstają m.in. na dłoniach

SKŁADNIKI: Żurawina, otoczka kapsułki: żelatyna, olej sojowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, wosk pszczeli, nośnik: lecytyna sojowa, woda oczyszczona, stabilizator: mączka chleba świętojańskiego, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.

SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

Ceneo

Zdrowie

Suplementy diety

Układ płciowy i moczowy

Swanson Cranberry 180 kaps.

drętwienie nóg jak leczyć, transtec plaster, oilatum baby emulsja do kąpieli 2x500ml, witaminapp

yyyyy